Sunday, 9 February 2014

Tindakan PKR Satu Kesilapan - Sinar

Politik - Sinar Harian - http://www.sinarharian.com.my/mobile/politik/dewan-ulama-tindakan-pkr-satu-kesilapan-1.248884

POLITIK
Dewan Ulama: Tindakan PKR satu kesilapan
OLEH: WARTAWAN SINAR HARIAN
Tarikh: February 8, 2014

SHAH ALAM - Tegas dengan pendirian sebelum ini, sayap penting dalam Pas, Dewan Ulama kekal dengan pendirian bahawa tindakan PKR secara sendirian sehingga membawa kepada PRK Dun Kajang sebagai satu kesilapan.

Ketua Penerangannya, Datuk Dr Khairuddin Aman Razali dalam satu kenyataan berkata, tindakan PKR yang membuat keputusan tanpa konsensus tidak patut berulang lagi pada masa hadapan. 

Selain itu, mesyuarat bulanan sayap parti itu yang diadakan malam tadi sebulat suara menegaskan bahawa isu Menteri Besar Selangor tidak perlu dibangkitkan dalam PRK Kajang.

"... kemenangan PRK Kajang tidak menjadi jambatan untuk pertukaran MB sedia ada," katanya sambil mengalu-alukan keputusan Lajnah Politik Pas untuk membantu PKR pada pilihan raya kecil nanti.

Mesyuarat yang diadakan malam tadi antara lain turut memutuskan Datuk Nik Zawawi Saleh sebagai pemangku Ahli Jawatankuasa Kerja selaras dengan peruntukan Perlembagaan Pas (Pindaan 2011).

"Dewan Ulama juga merekodkan penghargaan di atas jasa-jasa Allahyarham Tuan Guru Datuk Harun Taib dalam mengemudi kepimpinan Dewan Ulama Pas Pusat dari tahun 1995-2007 dan 2009-2014," katanya dipetik daripada kenyataan itu.

www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

Utama Nasional Politik Edisi Semasa Bisnes
Global Hiburan Sukan Ultras Karya Wawancara

No comments:

Post a Comment