Wednesday, 25 June 2014

Intisari Akhbar 25 Jun 2014

Intisari Akhbar 25/6

- Ibu remaja OKU hanya bergaji RM1,500 hingga RM2,000 termasuk elaun. Bekerja di Brahim's Airline Catering sebagai pekerja penyajian sejak 10 tahun yang lalu. Majikannya sendiri tidak tahu dia mempunyai anak OKU.

- Mufti N9 berkata pengabaian terhadap kebajikan kanak² merupakan satu kesalahan yang besar dalam Islam dan menunjukkan mereka tidak bersyukur dan redha dengan pemberian itu.

- Kem Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat, Rohani Abd Karim membidas kenyataan Wardina yang seolah² menganggap kerajaan memandang ringan kebajikan kanak² OKU di negara ini.

- Najib beri gambaran akan berlaku rombakan kabinet selepa program pelancaran Klia2 semalam.

- Kem Tenaga, Teknologi Hijau dan Air meminta kerjasama semua negeri menyediakan laporan paras air di setiap empangan serta kolam takungan bagi persediaan menghadapi El Nino.

- Zakat fitrah bagi umat Islam di negeri Selangor kekal RM7.

- Pasukan Probowo-Hatta membuat laporan berkenaan pelanggaran kempen yang dilakukan pasukan Jokowi pada peringatan ulangtahun Jakarta ke-487 di Monas dan Bulatan HI. Jokowi dituduh melanggar Surat Keputusan Gabenor Jakarta No. 1389/07 Tahun 2008 mengenai lokasi larangan pemasangan alat kempen serta keputusan Suruhanjaya Pemilihan Umum mengenai Ketentuan Lokasi Kempen dan Pemasangan Alat Peraga Kempen di Jakarta.

- Kump Pro-Russia setuju tawaran genjatan senjata dari Presiden Baharu Ukraine, Petro Poroshenko

No comments:

Post a Comment