Saturday, 6 June 2015

TAKZIAH KEPADA MANGSA Ayuh Kita Hulurkan Bantuan

Kenyataan Media
Ketua Penerangan DUPP

TAKZIAH KEPADA MANGSA
Ayuh Kita Hulurkan Bantuan

1. Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) ingin merakamkan ucapan takziah kepada seluruh warga Sabah khususnya yang menghuni di kawasan Ranau, Tambunan, Tuaran, Kota Kinabalu, Beaufort dan Kota Belud serta para pendaki Gunung Kinabalu yang menjadi mangsa gempa bumi berukuran 6.0 skala Richter pada pagi semalam dan beberapa gegaran lain selepas daripada itu.

2. DUPP berharap agar semua mangsa dapat bersabar dan bermuhasabah dengan musibah yang melanda. DUPP mendoakan semoga semua penduduk di kawasan terbabit sentiasa dilindungi Allah serta terselamat dari kemalangan fizikal atau nyawa.

3. Marilah kita teruskan berdoa dan berharap supaya mangsa seramai 105 orang yang masih terperangkap di puncak Gunung Kinabalu berjaya dibawa turun dalam keadaan yang selamat.

4. DUPP juga ingin menyeru kepada semua pihak; Kerajaan Persekutuan dan Negeri, parti politik, NGO dan orang persendirian agar segera menyalurkan bantuan dan sumbangan kepada semua mangsa yang terlibat bagi meringankan beban mangsa dan melegakan kedukaan yang mereka hadapi.

5. Semoga Allah memberkati usaha kita semua.

Sekian.

DATO' DR. MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI AT-TAKIRI

Tarikh : 6 Jun 2015 / 19 Syaaban 1436H

__________

Lawati page dan blog rasmi Dato’ Dr. Mohd Khairuddin Aman Razali at-Takiri di :
Facebook : https://www.facebook.com/drtakiri
Blog : http://drtakiri.blogspot.com/

Sila lawati dan "Like" page rasmi Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) di : https://www.facebook.com/dewanulamakpas

No comments:

Post a Comment